31 Mart 2009 Salı

Yelkenler Fora

Rıhtıma yanaşan gemileri izlerken, hayal gücünüzü olabildiğince zorlayın....Koca halatlar atılırken karaya, birazdan geminin kapıları açılacak ve siz geçmişin kahpe karanlığından sıyrılıp, yeni ufuklara açacaksınız yelkenlerinizi..Yeni dünyaları keşfe çıkacaksınız..Yeni diyarlar gezecek, yeni insanlar tanıyacak, hiç görmediğiniz güzellikleri göreceksiniz bu uzun yolculuk esnasında.. Yüreğinizde eskiye dair ne kadar hüzün varsa, limanda bırakın eski sevgili gibi..
Karadan uzaklaşırken, el sallayın yaşanan acılara, çekilen kahırlara, gözyaşlarına..
Umudun ufkuna açtınız mı yelkenleri bir kere, sizi kimse durduramaz inanın..
Sadece hayal edin ve asla vazgeçmeyin.. O yolculukta her şey süt liman olmayacak elbette.. Fırtınalar yakalayacak bindiğiniz gemiyi..
Ama olsun..
Gemileri çoktan yaktınız..
Siz önleminizi aldınız ya, ne kadar sert eserse essin fırtınalar, kasırgalar ummanda… Uykusuz gecelere, vicdansız saatlere kulak asmayın sakın.. Dingin limanlarda bekleyen yeni insanlar.. Yeni yüzler,yepyeni renkler...
Sorgulayan, yargılayan yok, hırlayan, gürleyen yok.. Keşfedilmemiş adalarda dilediğinizce tadını çıkarın yaşamın ve taptaze geleceğin..Sonra yeniden demir alın ucu bucağı belirsiz zaman adlı gemiyle.. Saçlarınıza düşen akların ışıltısı sizi sakın korkutmasın..
Onlar yakamozların armağanları size.. Geceyi sabaha taşırken siz, saçlarınızdaki süt beyazışıltılardı.. Hatırlatır geceden kalma yakamozlar yüzünüzü okşasın diyeDüşlediğiniz ne varsa hepsi, bu seyahatte gizli..Bu yolculuk çıkaracak karanlığın, kaosun çıkmazından sizi. Düşlerdeki pembeler canlanacak..
Kalbinizdeki yaralar bir bir sarılacak..
O yaralar ki;
ömrünüzden geçen her gün, sizi en çok acıttı, en çok kanattı, hırpaladı, yıprattı..Yüzünüze bakanlar yalnızca bir yanını gördü belki de.. Kanayan taraf hep gizli kaldı.. Yarım yarım yaşanmış sevdaların bıraktığı izleri saklayıp durdunuz olduğunca.. Yama dolu kalbinize biri dokunsa, ağlayacaktı.. Eksik kalmış yaşantınızın kırıntılarla dolu olduğunu kimse anlamasın diye, hep gizlerle yaşadınız.. Hep kaçtınız köşe bucak..
Ağladıkça yüreğiniz, kimse duymasın diye sesini, bastırdınız gözyaşını daha çıkamadan pınarından ne yazık…Şimdi yolculuk zamanı.. Şimdi açılma vaktidir kuytuda kalmış yüreğinizle derin çizgileri silecek geniş Ummanlara..
Umut ettikçe siz, kışı görmeyecek yürekleriniz..
Sessiz sedasız yolculuklarda hatırlanacak elbette gidenler, geride kalanlar..
Hepsi o kadar..

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin