31 Mart 2009 Salı

Feng Shui Dekor (Çin Yaşama Sanatı)


YAŞAMA SANATI

Kader
Doğuştan gelen şansımızı, doğduğumuz yer, aile çevre, kalıtımsal özellikler olarak sıralayabiliriz. Kaderimizi değiştiremememize rağmen, gelecek olayların zamanını öngörerek gerekli tedbirleri alabiliriz.Eğer hava raporu yağmur yağacağını belirtiyorsa yanımıza şemsiye alırız. Aynı şekilde doğduğumuz yıl, ay, gün ve saat, kader analizimizi yapabilmemiz için bize ipuçları verir.
Evinize veya işyerinize Feng Shui danışmanı çağırdığınızda bu servisi alabileceksiniz.
Feng Shui
Çevremizle uyum içinde yaşama sanatıdır. Feng Shui, yaşam sürecimizde karşılaştığımız olumlu şartların arttırılması ve olumsuz olanların önlenmesini sağlayan bir uygulamadır.
İnsan
İnsan, yaşamı boyunca kişisel gelişimini sağlayacak yöntemlerle şanslarını arttırabilir. Eğitim bize fırsatların kapısını açar.

FENG SHUİ DÜNYASI'NDAN HAYATA BAKIŞ
Yaşam hepimize sınırsız fırsatlar sunar, ama bazılarımız o fırsatları bulup faydalanmanın yollarını buluruz; bazılarımız içinse, yaşam nehri öylesine önünden akıp geçer. Nehre boş boş bakanlar bilmeden hayıflanırlar, "şansızım ben" derler, çabalamadan. Belki de nasıl, ne yönde çabalayacaklarını bilmedikleri için. İşte Feng Shui, burada faydalanılacak klavuzlardan biri olarak çıkar karşımıza. Yaşamın sunduğu tüm nimetlerden payımıza düşen maksimum faydayı elde etmek için, kendi doğamıza dönmek, yaradılışımızdan getirdiğimiz özelliklerimizi keşfetmek ve bunları geliştirecek bize en uygun mekanları hazırlamak için bize rehberlik eder.
Feng Shui Nedir?
Sözlük anlamı "rüzgar" ve "su" olan Feng Shui, doğada var olan evrensel yaşam enerjisini, yaşadığımız mekanlarda harekete geçirmenin yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Yaşam yolculuğunda bize sunulan seçeneklerden biri olan bu öğreti, evrenin güçleriyle denge içinde yaşamanın ve bunu mekanlarımıza taşımanın yollarını gösteren bir klavuzdur.
Feng Shui Ne Değildir?
Feng Shui, hayatımızı bir günde değiştirecek sihirli bir değnek değildir. Ancak, evlerde, iş yerlerinde vb. yerlerde yapılan doğru uygulamalar göstermiştir ki; yaşam akışımızı olumlu yönde değiştirmek elimizdedir. Feng Shui bir din veya tarikat da değildir, dini inancınız ne olursa olsun, doğanın dost enerjilerini evinize davet etmenize engel değildir.
Feng Shui Yaşamınıza Ne Katar?
Doğanın bir parçası olan insan, yaşadığı mekanda da doğadaki denge ve uyumunu arar. İnsan ve mekan uyumsuzluğu, hayatımızı olumsuz yönde etkiler. Beş bin yıllık geçmişi olan Feng Shui öğretisi, insanın varoluş özelliklerine uygun yaşam alanlarını düzenleme yöntemidir. Böylece daha sağlıklı yaşar, mutlu ilişkiler kurar, kendimizi geliştirir, kariyer beklentilerimize ulaşır ve kazancımızı artırabiliriz. Yaşam bir yolculuktur, Feng Shui bu yolda alacağınız kararlardan biridir.
Yaşadığınız Mekanlar Yaşamımım Üzerinde Ne Kadar Etkili?
Binalar insalara benzer, sokak kapıları onların ağızları, pencereleri ise gözleridir. Odaları, vücudun organları gibidir. Evlerde atılamadığı için saklanan ve yığın oluşturan eşyalar, enerjinin mekan içerisinde rahatça dolaşmasını engellediğinden, tıpkı bedenimizde hastalıklara yol açan kistler gibi yaşamımızda engellere ve olumsuzluklara sebep olur. Bazı mekanlara girdiğinizde bu olumsuz baskıyı üzerinizde hisseder ve hemen oradan çıkmak istersiniz; bazılarındaysa, kendinizi çok rahat hisseder ve kalkıp gidemezsiniz. Feng Shui uygulaması yapılırken öncelikle bu yığınlardan arındırılırsınız ve hayatınızın tıkalı olan o yönlerinin açılmaya başladığını farkedersiniz. Yaşam bütün insanlara karşı son derece cömerttir, ama yalnız nimetlerden faydalanmak için çabalayanları ödüllendirir.
YİN - YANG
Yaşamdaki zıtlıklar dengesini anlatır. Doğadaki herşey, her olgu zıttıyla birlikte oluşur, birbirini tamamlar. Yin, dingin, pasif; Yang ise hareketli, aktif anlamındadır. Mekanlarımızda hem Yin, hemde Yang enerjiye ihtiyacımız vardır. Çalışma ortamlarında daha çok Yang, dinlenme ortamlarında ise daha fazla Yin enerjiye ihtiyaç vardır.
Feng Shui bulunduğumuz ortamda (bu iç ya da dış mekan olabilir) uyum içinde yaşama bilimidir ve bu uyumu sağlamak için de her ortam için değişik teknikler kullanılır. Sözlük anlamı "rüzgar" ve "su" dur. Rüzgar ve su, doğayı etkileyen iki akıcı elementtir.
Chi yaşam enerjisi nedir?
Yaşadığımız mekanda , çevremizde bizi etkileyen ve devamlı hareket eden kozmik, metafiziksel enerjiler vardır. Bu enerjinin adı "Chi"'dir. Chi atmosferde sessizce ve görünmeden sürekli dolaşır, çok güçlüdür. Çin'liler bu gücü "Ejderha'nın kozmik nefesi" olarak tanımlarlar. Feng Shui'nin amacı bu enerjiyi bize en faydalı olacak şekilde yakalamaktır.
Pozitif ve negatik enerjiler nelerdir?
*Pozitif Enerji (Sheng Chi) Chi yaşam enerjisi toprakta, havada, vücudumuzda, kısacası her yerde vardır. Önemli olan, bu enerji akışını bloke etmemek ve akışın dik bir hat üzerinde olmamasını sağlamaktır. Bunu yaptığımızda enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürürür.
*Negatif Enerji (Shar Chi) Dik bir hat üzerinden bize yansıyan enerjinin akışı hızlı olur ve bu negatif enerjidir. Feng Shui, negatif enerjiyi önleyici yöntemler içerir.
Feng Shui’ye göre “CHİ”, tüm evreni saran, kaplayan enerji.Chi, yani enerji, çevremizde ve mekanlarda rahat akmalıdır.Bunun için;*Her gün pencerinizi, kapılarınızı açın. Temiz hava evin içine dolsun.

*Evde düzenli temizlik yapın. Her sene bir ilkbahar temizliği şart!
*Dağınıklıktan kurtulun.Kullanmadığınız eşyaları dağıtın, biriktirmeyin.
*Boya bakım işlerini düzenli aralıklarla yapın.
*Zaman zaman eşyaların yerini değiştirin.

EV İÇİNDE FENG SHUİ
Girişler :
Evin girişi, evlerin nefes alıp verdiği yerlerdir. Bu nedenle çok önemlidir. Evin girişi mümkün olduğu kadar ferah ve davetkar olmalıdır. Giriş kapısı eve oranla çok büyükse enerji dağılır, küçük ise eve giren şans az olur. Kapı herkesin geçeceği büyüklükte olmalı ve takılmadan sonuna kadar açılabilmeli. Giriş kapısının hemen karşına ayna asmayın bu gelen enerjinin gerisin geriye dışarı çıkmasın demek.

Salon : Salon yatak odalarından küçük olmamalı be dengesizlik yaratır. Yeterince gün ışığı almalı, manzarınız açık olmalı. Yerden tavana kadar camlar evin enerjisini dışarı çekebilir, perde ve bitkilerle enerjinin dışarı sızması engllnbilir. Sevdiğininiz renkleri kullanın. Kuzeye bakan salonlar soğuk olduğu için buralara sıcak renkler kullanın. Salonu fazla eşya ile doldurmayın. Kanepe ve koltukların arkasını bir duvarla destekleyin. İç karartan tablolar, resimler asmayın. Bonzai ve kaktüs türü çicekler değil yuvarlak yaprakların tercih edin ve bitkileri çeşitli köşelere dağıtmayın, bir alanda toplayın. Sevdiğiniz misafirelere sırtını dayayabilecekleri ve kapıyı görebilecekleri bir yer verin. Bir an önce gitmesini istediklerinizi sırtlarını kapıya dönük oturtun.
Yemek odaları: Canlı iştah açıcı renkler kullanın, gizli ışıklar ile ışıklandırın. En avantajlı oturma şekli, sırtı duvar tarafından desteklenen ve kapıyı gören yerdir. Yemek masası karşısına yerleştirilen ayna, bereketi arttırır.

Mutfaklar: Mutfağın pratik ve rahat olması, evin Feng Shui’sini, iyi etkiler. Mutfak küçükse, fırın ve buzdolabı mutlaka yan yana duracaksa, aralarına tampon olarak kalın bir tahta koyun. Güzel bitki yada çiçek ve değişik aksesuarlarla, mutfağın havasını değiştirin. Aydınlatmayı iyi yapın. Mutfakta ilaç tutmayın, ilaçlarınızı banyoda kapalı bir yerde saklayın.
Yatak Odaları: Yatak odanızın şeklinin, kare veya dikdörtgen olmasına dikkat edin, enerji daha dengeli olur. Yatağınız, oda kapısı ile karşılıklı olmamalıdır, ayak ucu ise, kapı ile aynı hizadaysa, buna tabut pozisyonu denir.Bu durumda yatağınızın yerini değiştirin. Yatak odanızda tuvalet varsa, kapısını kapalı tutun. Yatak başınızı duvara dayayın. Arkanızda bir pencere ile uyumayın. Yatağınızı yansıtacak aynalar kullanmayın, koymayın. Yatağınızın iki yanı açık olsun ki, chi rahat akabilsin.

ZODYAK ( HAYVANLAR DÖNGÜSÜ )
BURCUNUZ VE KİŞİLİĞİNİZ
Çin Burçlarını incelerken, "Astroloji" tabirinden çok "zodyak" kavramını kullanmak daha doğrudur. Çünkü astroloji "yıldız bilimi", zodyak ise "hayvanlar döngüsü" demektir. Çinliler, M.Ö. 2637'den beri çok düzgün kayıtlar tutmuşlar ve on iki yılda bir benzer olayların oluştuğunu tespit etmişlerdir. Bu on iki yıllık döngüde yer alan yıllara isim verirken, o yılın tarzına, özelliklerine uygun bir hayvan karakteri belirlemişlerdir. Zodyak Fare ile başlar ve Domuzla biter ve hep aynı sıralamayı takip eder. Element döngüsüyle burç döngüsü 60 yılda bir kesişir. Yani 60 yılda bir her element her burcu bir kez yönetir. Ayrıca doğduğumuz mevsim, ay, doğum günü ve saati de kişilik üzerinde etkilidir. Bütün bu etkilerin yanısıra, genetik şartlar, aile, eğitim ve çevre faktörlerini gözönüne alarak, Çinli Astrologlar dünya üzerinde, milyonda 2 kişinin aynı karakter özelliklerine sahip olabileceğini hesaplamıştır. İşte bu gerçek her bir kişiliğin ne kadar orjinal olduğunun kanıtı olarak gösterilmektedir.
FARE BURCU Bu burcun insanı güçlü liderlik özelliklerine sahiptir. Ayrıca, hırslı ve idealist ruhlu olurlar. Öte yandan, son derece sosyal ve dost canlısıdır. Yalnız, mükemmeliyetçi bir tarafları olduğundan, kendi kendilerini ve etraflarını kemirir bitirirler. Son derece açık fikirli, zeki ve yetenekli kişiler olmalarına rağmen, bazen çok sabit fikirli davranıp bencil ve kavgacı bir üslup benimseyebilir. Tutumlu ile müsrif arasonda gidip gelirler. Çok iyi para biriktirmelerine rağmen, bazen çok beğendikleri bir şeyi ne kadar pahalı olursa olsun alabilirler. Aile kurmayı hep isterler. Şekerli yiyeceklere çok ilgi duyarlar, sigara gibi bağımlılıkları ve alerjileri olacaktır. Dertlerini konuşarak çözümlemeye çalıştıklarından, bazen geveze olarak algılanabilirler. Duygusal hayatları sağlıklarını fazlasıyla etkilediğinden ve sağlıklarına hiç dikkat etmediklerinden yaşlılıklarında dostlarının desteğine ihtiyaç duyarlar.
MANDA BURCU Çin zodyağının en çalışkan burcudur. Sağlam karakterliliğe, sorumluluklara ve elde edilen sonuçlara çok önem verir. Son derece sabırlı ve dayanıklıdırlar. Kimi zaman fazla ciddi olduklarından sıkıcı olarak algılanabilirler. Yavaş ama temkinli hareket ederler. Yenilmekten asla hoşlanmazlar. Kendilerinden emin, bazen aşırı kontrollü hatta otoriter olabilirler. Aile bağlarına çok önem verirler. Tutucu ve eleştirici tavırlarıyla bazılarınca huysuz olarak algılanabilirler. Çin zodyağının en uzun ömürlü burcu olmalarına rağmen Manda burcu yaşlılığında en çok midesinden çeker. Gastrit, ülser ve safra kesesi problemlerinin yanısıra, ziyafetlere düşkünlüğünden dolayı kilo problemleriyle de boğuşur. Şehir hayatından çok, kır yaşamı sağlığına daha iyi gelecektir.
KAPLAN BURCU Dinamik ve korkusuz tavrı nedeniyle, bu burcun insanından genellikle çekinilir ve saygı duyulur. Kendi kendine yeterliliği ve güçlü duruşuyla, bazen insanlara karşı ukala ve buyurgan davranıp kalplerini kırabilir. Çok sevecen ve çekici olmasına rağmen, ikili ilişkilerde baskın bir kişilik sergiler. Koruyucu olduğu kadar güçlü ve baskılayıcıdır. Değişken tavırlarıyla karşı taraf şaşırtabilir. Aceleci ve gergin tavırlarıyla sağlığını çok zorlar ama bedenine de çok iyi bakmaz. Sinirsel rahatsızlıklar, baş ağrıları ve alerjiler yakasını bırakmaz. Zayıf görünmekten korktuğu için, hastayken bile dinlenmeyi bilmez. Çoğu Kaplan insanının ömrü kısa olur. Doğaya çıkmak ve spor yapmak sağlığına iyi gelir.
TAVŞAN BURCU Hassas ve şüpheci karaktere sahip Tavşan insanı, kültürlü ve sanatkar ruhludur. Evine düşkündür ve misafir ağırlamaktan çok hoşlanır. Kavgadan kaçar, sinirli yağıda olmasına rağmen, diplomatça davranmayı teşvik eder. Hastalık hastası olmasına rağmen, Tavşan burcu insanları genelde uzun ömürlüdürler. Migren, saman nezlesii astım, omurga ve bel ağrıları, siğiller gibi kronik rahatsızlıkları olabilir. Ahenkli bir yaşamı sevdiklerinden dengeyi bozan stresli olaylar sağlıklarını olumsuz etkileyebilir. Şehir dışında yaşamak onlara iyi gelir.
EJDERHA BURCU Uzakdoğu'da en şanslı burç olarak kabul edilen Ejderha burcu insanı, son derece cesur ve pervasızdır. Kendine güveni yüksek ve zeki olduğundan, giriştiği işte genellikle başarılı olur. Canlı ve enerjik yapısıyla ve karizmatik kişiliğiyle toplulukları peşinden sürükler, yönlendirici ve kurnaz yapısıyla insanlar çok güzel ikna edebilirler. Tüm bu baskın ve güçlü özelliklerine rağmen, yardıma muhtaç insanlara karşı çok yumuşak kalplidirler. Egosu çok güçlüdür, gürültücüdür, ön yargılıdır, ancak benmerkezciliği ve tatminsizliği artarsa, çok çekici olmasına rağmen, ikili ilişkilerde mutsuz olabilirler. Genelde çok sağlıklı olmasına rağmen, sabırsız ve stresli yapısı yüzünden yüksek tansiyon, sırt ağrıları ve dolaşım sistemi bozukluklarıyla uğraşabilir. Spor yapmak ve konuşarak paylaşmak onu son derece rahatlatan terapilerdir.
YILAN BURCU Çok sık ve alımlı olan Yılan burcu insanı, giyimine çok düşkündür. Son derece diplomatik, akıllı ve çekici kişilikleriyle etraflarına neşe ve ışık saçarlar. Dost canlısıdır ve dostları için fedakarlığı hazırdırlar. Olumsuz tarafları, kendilerine güvenlerini çabuk kaybedip karamsarlığa kapılabilir, yalan söyleyebilir ve gösteriş meraklısı olabilirler. Ama genellikle hayırsever, sempatik ve ikili ilişkilerde eğlendirici ve seksidirler. Duygularını kontrol altında tuttuklarından çok sık hastalanırlar. Böbrek, sindirim sistemi, idrar yolu rahatsızlıkları, sinüzüt, alerjik hastalıkları ve Yılan kadınlarında jinekolojik rahatsızlıklara sıkça rastlanır. Sessiz ve huzur dolu ortamlarda dinlenmek, hafif sporlar yapmak ve özellikle sanatla ilgilenmek sağlıklarına çok iyi gelir.
AT BURCU Gururlu ve bağımsızlığına düşkün At insanı genellikle çok inatçı ve sabırsız bir kişilik sergiler. Son derece çalışkandırlar ve bir çalışmayı sonuçlandırana kadar ara vermeden çalışabilirler. Disiplinli ve planlılardır. Çok çekici, fiziksel olarak güzel ve yakışıklı insanlardır. Sosyal, eliaçık, mantıklı ve eğlenceli olmalarına rağmen, öfkeliyken çok huysuz ve küstah olabilirler. Atlar için sağlıklı olmak bir yaşam biçimidir. Sağlıklı kalmak için spor yapmaya ve doğayla içiçe olmaya önem verirler. Duygularını çok kolay ifade edemediklerinden, sinirsel rahatsızlıklar ve karaciğerlerinden çekerler. Sporun yarısına, sanatla uğraşmak ruh sağlıklarına çok iyi gelecektir.
KEÇİ BURCU Burçlar içinde yaratıcı yönü en kuvvetli burçtur. Yumuşak başlı, uyumlu keçiler, huzurlu ve şevkatli ilişkilere çok değer verirler. Sevilmek ve kendini güvende hissetmek onlar için çok önemlidir. Estetik duyguları çok kuvvetli olduğundan, sanatın her alanında çok başarılı olurlar. Ancak aynı ilgiyi spora göstermezler. Narin yapıları fazla hareketten hoşlanmaz, hava değişikliklerine karşı uygun giyinme konusunda yeteneksizdirler. Giyimde estetik ve renk uyumuna çok dikkat ederler ancak soğuğa karşı korunmayı bilmezler. Alerjik rahatsızlıklar, sinüzit, astım, sindirim sistemi rahatsızlıklarından çekerler. Yaşlandıkça estetik cerrahiye ilgi artar. Romantik ve fedakar yapılarına rağmen, moralleri bozukken çok karamsar ve bağımlı olabilirler.
MAYMUN BURCU Sürprizlerle dolu Maymun burcu insanı, çok akıllı ve muzip kişilik sergiler. Samimi, sevecen ve yardımsever özellikleriyle dost çevresi tarafından çok sevilirler. Hediye vermeyi, insanları sevindirmeyi serverler. Becerikli yapılarıyla iş hayatında çok takdir görürler. Ancak çok sabırsız ve ani karar veren yapılarıyla bazen dikkatsizliklerinin kurbanı olabilirler. Çocuksu tarafları onları çekici kılar ancak kolay kandırılabilir bir yapıları vardır. Ülser ve bağırsak enfeksiyonlarından çekebilirler. Cilt problemleri ve dolaşım bozuklukları hayatlarını etkiliyebilir. Yorucu olmayan egzersizlerle eklemlerini güçlendirmesi faydalıdır. Kemik yapıları zayıftır.
HOROZ BURCU Gösterişli ve yürekli Horoz Burcu insanı, her yeni günde yeniden doğar. Mücadeleci ve azimli kişiliğiyle tüm zorlukların altından kalkar ve hiçbirşey olmamış gibi neşeli ve macera dolu yaşamına devam eder. Bu tavrıyla, insanları yüreklendirir ve yönlendirir. Patronluğu sever, yerine göre otoriterdir, ancak açıksözlülüğü ve lafını sakınmaması başına dert açar. İletişim kurmak konusunda son derece başarılıdır. Konuşkan ve coşkuludur. Kendini beğenmiş tarafları ve kavgacı kişiliği, öfkeli zamanlarından ortaya çıkabilir. Telaşlı yapısı nedeniyle yorgunluktan çekebilir. Ancak, hasta görünmek istemediği için dinlenmeyi reddeder. Spor yapmak ve alternatik tıbba yönelerek, genellikle gerilimden kaynaklanan rahatsızlıklarını iyileştirebilir.
KÖPEK BURCU Son derece fedakar ve yardımsever olan Köpek Burcu insanı, çok iyi dosttur. Sadık ve dürüst bir arkadaştır. Ancak sinirli ve şüpheci bir tarafı vardır. Adil yapısı nedeniyle, haksızlıklara hiç gelemez. Doğruculuğu ve açık sözlülüğü başını ağrıtabilir. Sağlık bakımından şanslıdır, kolay kolay hastalanmaz. Eklem sorunları ve romatizma görülebilir. Doktora gitmeyi çok sevmez. Hareket gerektiren sorumluluklar onu canlı ve sağlıklı tutar. Üretken olduğunu hissetmek ve şehir dışında yaşamak sağlığına çok iyi gelir.
DOMUZ BURCU Tam bir zevk insanıdır. En şık yerlerde yaşamak, en güzel yiyecekleri yemek ve en konforlu hayatı sürmek ister. Eli ve evi herkese açıktır. Paraya hiç önem vermez ama hiç parasız kalmaz. Midesine çok düşkündür. Ancak, yaşlandıkça sindirim sistemi rahatsızlıkları ve kilo sorunları yaşar. Hassas yapısı nedeniyle, çabuk paniğe kapılır, öfke krizleri sebebiyle saldırganlaşabilir ve uykusuzluk çekebilir. Hafif sporlar ve kır hayatı sağlığına iyi gelir. Aşırı verici özelliği bir birikime yol açar ve bu birikim öfke krizlerine sebep olup onu çıldırtabilir. Genellikle sakin bir yaşam yapısına daha uygundur.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin