Malzemeler
2 paket petit beurre bisküvi
250gr. margarin
1 fincan şeker
1 fincan kavrulmuş fındık
1 su bardağı süt
2 portakal
1 yemek kaşığı tarçın
çikolata sosu
hindistan cevizi
Bisküvileri geniş bir kapta kırıp ufaltıyoruz. Erittiğimiz margarinin içerisine şeker ve süt ilave edip biraz erimesini sağlıyoruz. Bu karışımı bisküvilerin içine döküp kıvamını alana dek yoğuruyoruz. İçine rondodan geçirdiğimiz fındıklarla, 2portakal kabuğu rendesini ve tarçını da ilave edip çok az daha karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamuru folyonun üzerine koyup piramit şekli veriyoruz. Derin dondurucuda yarım saat beklettikten sonra dilimlere ayırarak servis tabağına alıyoruz. Son kez çikolata sosu ve hindistan ceviziyle süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.. :)
2 yorum:
Çok pratik bir tarif olmuş, paylaştığın için saol:)
Rica ederim Gonca'cım :)
Beğenmene sevindim :I
Yorum Gönder