13 Eylül 2009 Pazar

Tavuk göğsü


Malzemeler:

1 lt. süt
3/4 margarin
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya





Yapılışı:

Yağı geniş bir tencerede eritip unu ve nişastayı ilave edip kavruluncaya kadar karıştırıyoruz. Kalan tüm malzemeleri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar biraz daha kavuruyoruz. Tencereyi ocaktan alıp mikser yardımıyla ılınana kadar çırpıyoruz. Köşeli bir borcamı sıvı yağla yağladıktan sonra muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında bir müddet soğuduktan sonra enine doğru dilimliyoruz. Dilimlerimizi hafif rulo şeklinde servis tabağına alıp üzerini tarçınla süsleyip servise sunuyoruz... Afiyet olsunnn ;)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin