6 Temmuz 2009 Pazartesi

Aşık Kurabiye

MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarinin 2/3 si (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 yumurta
Alabildiği kadar un

Üzeri için;
Susam, çörek otu


HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı, margarini, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, mahlebi, tuzu, unla beraber karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamura kurabiye kalıplarıyla şekil verip tepsiye diziyoruz. İki yumurtanın sarısını da üzerlerine sürüp, susam ve çörek otunu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Hafif kızarınca tepsiyi fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Tuğba Agaci dedi ki...

Bu kurabiyeyi yiyen aşık olur :)

Blog Widget by LinkWithin