7 Ocak 2010 Perşembe

Kış Bakımı

Kış aylarında deriyi etkileyen en önemli faktörler; soğuk hava, kuru hava, klimalar ve kaloriferle ısınan kapalı ortamlar, çevre kirliliği, kalın, yünlü, sentetik giysiler ve cilt temizliğinin (banyo, yıkama) yaz aylarından daha seyrek yapılmasıdır.

Kış aylarında yapılması gereken bakımlar;

Temizlik: Yüz ve vücudumuza, kurumaya engel olmak amacıyla kremli veya yağlı sabun ve jeller kullanılmalıdır.
Nemlendirme: Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler (gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler) her banyodan sonra uygulanmalı ve kuruluğa engel olunacak şekilde nemlendiriciler daha sık sürülmelidir.
Peeling: Kışın deri tipine göre sıklığı ayarlanarak glikolik asit, retinoik asit veya salisilik asit içeren jel, krem veya maskelerle derinin ölü tabakası yenilenmesi mutlaka sağlanmalıdır.
Güneş koruması: Kış aylarında da güneş koruması devam ettirilmelidir. Özellikle karda (yansıma nedeniyle), yüksek yerlerde güneşin etkisi artmaktadır. Yağmurlu havalarda bile güneş açtığında ışığa duyarlı ciltler en az SPF 15-30 arası sprey, krem veya losyon formlarındaki koruyuculardan kullanmalıdır.
Anti-aging: Retinoik asit, glikolik asit, askorbik asit ve peptidler, krem, serum, maske şeklinde uygulanmalı; sistemik olarak antioksidan vb. gerekli maddeler kapsül veya tablet formlarında alınmalıdır.
El bakımı: Soğuk havalarda gliserin, vazelin, lanolin içeren el kremleri daha sık uygulanmalı, el sabunları kremli veya yağlı olmalı, eldiven kullanılmalıdır.
Ayak bakımı: Kış günlerinde kalın çoraplar, bot, çizme içinde uzun süre kalan ayaklara salisilik asit ve üre içeren krem ve pomadlar düzenli olarak uygulanmalıdır. Ayrıca, mantar öldürücü maddelerin sprey, pudra, köpük, krem şeklinde uygulanması, mantar enfeksiyonlarına karşı ayakları korur.
Saç bakımı: Saçları soğuk hava ve çevre kirliliğinden korumak için yumuşak şampuanlar ve saç kremleri uygulanması, saçları-tırnakları güçlendiren biotin, çinko, demir kullanılması kışın özen gösterilmesi gereken bir diğer konudur.
Tırnak bakımı: Tırnaklar da soğuk havalarda daha çok kırılır ve incelir. El kremleri, tırnakları korumak için yeterli olmamaktadır. Bu nedenle tırnak koruyucu kremlerin düzenli kullanılmasına dikkat edilmelidir.
Beslenme: Beslenme de deriyi korumak için dikkat edilmesi gereken bir faktördür. A, C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir, selenyum alımı yanında zayıflama diyetlerinin abartılmaması ve yağ, karbonhidrat kısıtlamasının dozunda yapılması önemlidir.

Bakımlı, sağlıklı günler..

6 Ocak 2010 Çarşamba

Sponge Bob !

Merhaba Örgüsever dostlarım,

Amigurumi tekniğini kullanarak bu sefer çizgifilm karakteri olan Sünger Bob'u denemek istedim.

Aslında oyuncak yapma fikriyle başlamıştım örmeye daha sonra üzerinde hafif oynamalar yaparak cüzdan haline dönüştürdüm.

Ortaya böyle bir manzara çıktı.

Şuan da telefon kılıfı olarak bile kullanılıyor =)


Örgü süreci;
25 sık iğne üzerine 3 sırada bir arttırarak 20 sıraya yakın 2 kare parça ördüm. Daha sonra parçaları 3 kenarından birleştirmek için diktim.

Gözleri için siyah 5 zincir üzerine 2 sıra mavi sık iğne, 2 sıra beyaz sık iğne kullandım. Gözlerini ördüğüm kareye beyaz iple diktim.

Kirpikleri ve geri kalan kısımları için yine iğne yardımıyla renkli iplerle işledim.

5 Ocak 2010 Salı

İlk mimim :)

Konusunu çok beğendiğim bu mimi hazırlamak için çok düşündüğüm söylenemez. 2oo9 yılında yüzümde gülümseme oluşturan, kimi zaman kahkahalara dönüşen güzel olaylar yaşadım. İşte bunlardan bir kaçını sizlere sunuyorum.

Sevgili Tuğba mim için çok teşekkür ederim :)
Umarım 2o1o yılı hepimiz için muhteşem bir yıl olur :)
1) 5 sene sonra ilk kez Üniversite arkadaşlarımla Tekne Turu düzenledik, yedik içtik gezdik. Üniversite yıllarımı tadmaktan ve arkadaşlarımı görmekten çok keyif aldım.
2) Yine 8 sene üzerine lise arkadaşlarımla muhteşem bir Karaoke düzenledik. Bol sohbet, bol muhabbet, gırgır, şamata, sevgi ve müzik dolu bir gündü.
(eski arkadaşlıklarla vuslat dolu bir yıl olmuş :)
3) Emir bana ilk kez teyze demeye çalıştı :)
4) Çok istediğim Mövenpick'in hazırladığı Çikolata kursuna katıldım :)
5) İlk şeker hamurlu kurabiye denemem başarıyla sonuçlandı :)
6) Amigurumi ile tanıştım :)
Blog Widget by LinkWithin